Újabb hálózatfejlesztési projekt indul uniós forrásból

Újabb hálózatfejlesztési projekt indul uniós forrásból

A NISZ Zrt., az MVM NET Zrt. és a KIFÜ alkotta konzorcium közel 4,3 milliárd forint vissza nem térítendő EU-támogatásból indított beruházása lehetővé teszi, hogy az állami, önkormányzati vagy közigazgatási feladatokat ellátó intézmények az ország területén gyors és biztonságos infrastruktúrán érjék el a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat szolgáltatásait.

Megvalósítási szakaszba lépett a „Kormányzati hálózatok konszolidációja, kapacitásainak, teljesítményének növelése” című projekt, amelynek keretében a konzorcium összesen 28, távközlési csomópontot épít ki. A csomópontok biztosítják, hogy az állami, önkormányzati és közigazgatási feladatokat ellátó intézmények az ország területén megfelelő minőségű és átviteli sebességű, biztonságos infrastruktúrán keresztül kapcsolódjanak a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) más szakaszaihoz.

PROJEKT ADATOK

Azonosító: GINOP–3.4.3-VEKOP-15-2016-00001

A konzorcium tagjai

  • NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (konzorciumvezető)
  • MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.
  • Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)

A projekt teljes költségvetése: 4 285 700 000 forint (amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése közösen finanszíroz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében)

Projekt tervezett lezárása: 2019. április 10.

A szerkesztő figyelmébe:

A projekt szorosan kapcsolódik az „Intézmények hálózati hozzáféréseinek, kapcsolatainak fejlesztése” (GINOP-3.4.2-VEKOP-15-2016-00001) projekthez. A GINOP-3.4.2 projektben nevesített konzorcium fejleszti az intézmények számára az úgynevezett elérési hálózatokat, míg a jelen projekt feladata, hogy létrehozza azokat a csomópontokat, amelyeken keresztül az elérési hálózatok csatlakoznak az NTG más szakaszaihoz.