ALÁÍRTÁK A VIDEOKOMMUNIKÁCIÓS KÖZPONTI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉST

ALÁÍRTÁK A VIDEOKOMMUNIKÁCIÓS KÖZPONTI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉST

A NISZ és a T-Systems 2017. szeptember 6-án aláírták azt a szerződést, amelynek célja, hogy kialakítson egy felhőalapú, rugalmasan bővíthető központi videokommunikációs egységet az "Elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő közigazgatási ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére" című európai uniós projektben. A projekt 3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretében, melynek fő kedvezményezettje a NISZ Zrt.

 

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. aláírta a T-Systems Magyarország Zrt-vel a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2015-00003 projekt videokommunikációs központi rendszerének kialakításáról szóló szerződést. A nyertes cég vállalta, hogy kialakítja a kormányzati szervek országos videokonferencia-rendszerét kiszolgáló robusztus, rugalmasan bővíthető, felhőalapú központi videokommunikációs egységét.

A videokommunikációs központi rendszer közbeszerzési eljárásáról szóló hirdetmény 2016 szeptemberében jelent meg az Európa Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítésében (TED). A tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyerteseként a T-Systems Magyarország Zrt. nettó 878 210 784 forint értékben vállalta el a videokommunikációs központi egység kialakítását.

A videokonferencia-projekt teljes költségvetése 3 milliárd forint, amelyet az Európai Szociális Alap, valamint Magyarország költségvetése finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A rendszer kiépítése várhatóan 2018 márciusában zárul.