Nagyobb sávszélesség az állami intézményeknél

Nagyobb sávszélesség az állami intézményeknél

A NISZ Zrt., az Antenna Hungária Zrt., az MVM NET Zrt. és a KIFÜ alkotta konzorcium 2,8 milliárd forintot meghaladó, vissza nem térítendő EU-támogatásból elindított beruházással csaknem 1450 hálózati végpont fejlesztését végzi el az állami intézmények által használt Nemzeti Távközlési Gerinchálózaton. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lesz.

Megvalósítási szakaszba lépett az „Intézmények hálózati hozzáféréseinek, kapcsolatainak fejlesztése” című projekt, amelynek célja, hogy megfelelő sávszélességű hálózati infrastruktúrát biztosítson az állami és önkormányzati intézmények számára vezetékes és vezeték nélküli technológiák segítségével. A projekt a tervek szerint 2019 tavaszán zárul, addigra a konzorcium 1450 intézményi végponton hajt végre fejlesztéseket, aminek köszönhetően a végpontok sávszélessége minden helyszínen eléri minimálisan a 30 Mbps-ot.

PROJEKT ADATOK

Azonosító: GINOP–3.4.2-VEKOP-15-2016-00001

A konzorcium tagjai

  • NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (konzorciumvezető)
  • ANTENNA HUNGÁRIA Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt.
  • MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.
  • Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)

A projekt teljes költségvetése: 2 857 100 000 forint (amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése közösen finanszíroz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében)

Projekt tervezett lezárása: 2019. április 10.