Egészségbiztosítási ügyfélkapcsolatok fejlesztése - OEP adat

A projekt neve 

Egészségbiztosítási ügyfélkapcsolatok fejlesztése, egészségügyi rendszerekbe integrált adatkezelés és azonosítás megvalósítása - OEP adat

 

A projekt kódszáma 

EKOP-2.3.7-2012-2012-0001

Kapcsolódó operatív program megnevezése 

Elektronikus Közigazgatási Operatív Program

Kedvezményezett neve, a projektkonzorcium vezetője 

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

A konzorciumban résztvevő további kedvezményezettek, partnerek 

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

KIFÜ Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

A projekt célja(i) 

Az OEP alapfeladata az Egészségbiztosítási Alap kezelése. A projekt fő célja, hogy az egészségügyi szolgáltatások finanszírozása, és az egészségügyi szolgáltatások árához nyújtott támogatás folyamatainak belső felmérésével az elavult szakrendszerek kiváltásával a hatékonyabb munkavégzéshez szükséges, korszerű, egységes információs hátteret biztosítsa.

A projekt eredménye(i) 
  1. Egységes, elektronikus szerződéskötési eljárás kialakítása, valamint egy egységes központi szerződéses adatbázis létrehozása.
  2. Integrált rendszerműködésre képes, a változó követelményeket is követni tudó finanszírozási és ártámogatási jelentés-elszámolási rendszerek létrehozása, azok felkészítése az e-Recept funkcionalitás kezelésére.
  3. Egy olyan, orvos szakmai ellenőrzéseket támogató rendszer kialakításának előkészítése és fejlesztésének támogatása, amely a szakmai ellenőrzések előkészítéstől annak lezárásáig folyamatában végigköveti és technikailag támogatja a szakmai munkát.
  4. Az OEP adattárházának megújítása, az adatokhoz való egyszerű, szolgáltatás jellegű hozzáférés lehetővé tétele, korszerű vezetői információs rendszer kialakítása.
  5. Korszerű informatikai architektúra kialakításával az üzembiztonság jelentős növelése, katasztrófatűrő másodlagos adatközpont kialakítása;
  6. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) EKOP-2.3.8 „teljeskörű ügyfélazonosítás” kiemelt projektjében meghatározott összerendelési nyilvántartáshoz való kapcsolódás révén, az ágazaton belüli egységes, korszerű személyazonosítás alapjainak megteremtése
A projekt megvalósításának kezdete 

2013.01.04.

A projekt megvalósításának befejezése 

2015.10.31.

A projekt teljes költségvetése 

2.792.667.000, - Ft

A projekt NISZ-re eső költségvetése (amennyiben a NISZ nem konzorciumvezető) 

117.100.080, - Ft

A projekt közvetlen kapcsolódása kormányzati stratégiai dokumentumokhoz 

Nemzeti Infokommunikációs Stratégia 2014-2020

A projekt készültségi foka (%-ban) 

100%

Kapcsolódó beszerzési eljárások 
További információ 

E-mail: info@nisz.hu