2024.03.25.

40 év feletti női példaképeink a digitális gazdaság területén

Lezárult az IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége és a WITH, (Women In Technology Hungary Egyesület) által meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” elnevezésű pályázat, amelyre olyan 40 év feletti nőket ajánlhattak az egyes szervezetek, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, illetve akiknek munkáján keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológiai (ICT) szektor lehetőségeit. Büszkék vagyunk arra, hogy a pályázatra három kolléganőnket is jelölhettük és közülük ketten kategóriájuk shortlistjére is felkerültek.

A 2022-ben indult pályázat minden évben az infokommunikációs területen példaértékű munkát végző nőket kívánja fókuszba állítani és egyúttal felhívni a gazdaság szereplőinek, valamint a jövő generációjának figyelmét arra, hogy a női munkavállalók munkájukkal jelentősen hozzájárulnak vállalatuk, a technológia és az ICT szektor, így végső soron a magyar gazdaság versenyképességéhez.

Büszkék vagyunk arra, hogy pályázatra három kolléganőnket is jelölhettük, akik sokat tettek a technológia, a digitalizáció, az infokommunikáció, a hírközlés és az elektronikai szektor ismertségéért. Külön öröm számunkra, hogy közülük ketten kategóriájuk shortlistjére is felkerültek.

• Inspiráló nő kategória: Haraszti Gabriella, pénzügyi és számviteli igazgató – jelölés
Gabriella szakmai tudása, az általa teremtett bizalmi légkör és kollégái motiválására való kiemelt képessége folyamatosan új, innovatív megoldások, fejlesztések kidolgozására inspirálja munkatársait. Vezetése alatt az igazgatóság több innovatív megoldással is büszkélkedhet. Személyisége pozitív energiát sugároz és lendületet visz a mindennapokba, a gazdasági terület egyik szellemi mozgatórugója. Emberközpontú hozzáállása, kollégái és vezetői iránti tisztelete példaértékű.

• Az év csapatjátékosa kategória: Kisdéri Zita, terméktámogató rendszerek osztályvezető – jelölés és shortlist
Zita kiemelkedő szerepet tölt be a NISZ ügyfélkapcsolati területén működő támogatórendszerek tervezésében, bevezetésében. Folyamatosan új ötleteket hoz, tudása, tapasztalata, alapossága, szemléletmódja jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az ügyfélkapcsolati területen dolgozó munkatársak hatékonyabban, átláthatóbban, nyomon követhetőbb módon végezzék munkájukat. Kitartásban, rendszer- és szolgáltatószemléletű gondolkodásban példát mutat a kollégák számára.

• Innovátor kategória: Safranka Henriett, vezető szakértő – jelölés és shortlist
Henriett szakterületén kimagasló teljesítményt nyújt, amely munkabírásában és az elvégzett munka minőségében egyaránt látható. Innovátorként új szemléletmódot képviselve végzi feladatait, különös gondot fordítva arra, hogy munkájával értéket teremtsen. Közreműködésével került megalkotásra az üzemeltetési feladatokat támogató átadás-átvételi dokumentum készlet, amely precíz és átfogó keretet biztosít a rendszerek dokumentáltságához, elősegítve a kollégák számára a jobb átláthatóságot és kezelhetőséget.

A Budapesti Műszaki Egyetemen, 2024. március 20-án megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá egy különdíjat is átadtak. A zsűri elnöke a tavalyi évhez hasonlóan, idén is vezérigazgatónk, Dr. Kovács Zoltán volt, az általa vezetett Bíráló Bizottság összesen 50 jelölt közül választotta ki a díjazottakat. Távollétében Dömötör Csaba általános vezérigazgató helyettes úr adta át az „Inspiráló teljesítmény” kategória nyertesének díját. A szervezők bíznak abban, hogy a női példaképek állítása és díjazása arra is bátoríthatja a fiatal nőket és lányokat, hogy a digitális gazdaság területén építsenek karriert.

Gratulálunk munkatársainknak a jelölésekhez és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!