Cégbemutató

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A NISZ Zrt. a hazai államigazgatási szektor vezető infokommunikációs szolgáltatója, amely több mint 1100 munkatársával, országszerte közel 300 intézménynek nyújt professzionális infokommunikációs szolgáltatásokat. A társaság az alapvető hang- és adatszolgáltatásoktól kezdve, a komplex virtuális magánhálózatok kialakításán át a felhőalapú megoldások és alkalmazások fejlesztéséig, a legújabb technológiákat ötvözi szakemberei tudásával és üzemelteti a magyar állam legbiztonságosabb, kritikus fontosságú informatikai infrastruktúráit. Legnagyobb megrendelői államigazgatási szervek és országos hatáskörű intézmények, de gazdálkodó szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is igénybe veszik egyes szolgáltatásait. 

A kormányzati távközlési és információtechnológiai szolgáltatások üzemeltetésében szerzett évtizedes tapasztalataira támaszkodva, a NISZ Zrt. kiemelt célja, hogy elősegítse a felhasználók hozzáférését a korszerű e-ügyintézési megoldásokhoz. Fejlesztéseinek köszönhetően az állampolgárok és vállalkozások 2018 óta a közigazgatási ügyek döntő többségét már online is elintézhetik. A vállalat által működtetett központi e-ügyintézési portál lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elektronikusan nyújtsák be többek között adóbevallásaikat, útlevél- és személyi igazolvány kérelmüket, és bárhonnan gyorsan, illetve biztonságosan kapcsolatba lépjenek a közigazgatási szervekkel. 

A NISZ Zrt. stratégiai jelentőségű magyarországi vállalatként a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése mellett számottevő szerepet tölt be az Európai Unió és a magyar kormány által finanszírozott országos IT és e-közigazgatási fejlesztési projektek széles körének megvalósításában is. Székhelye Budapesten található.

A NISZ Zrt. felett a tulajdonosi jogokat 2022 szeptemberétől a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) gyakorolja. A DMÜ felel az e-közigazgatási-, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítéséért, valamint a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel és a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatok elvégzéséért.

Hírek