2023.04.20.

A jövő szakemberei a NISZ-nél jártak

Április 20-án a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum, BMSZC Neumann János Informatikai Technikum rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus képzésének végzősei látogattak el a NISZ Szolgáltatásirányítási Központjába (SZIK) a Digitális Témahét keretében.

Szabó Dóra, vállalati támogató és nyílt forráskódú rendszerek igazgató, valamint Szabó Tibor, műszaki szolgáltatásirányítási központ igazgató köszöntötte a diákokat a NISZ Zrt.-nél. Az osztály egy interaktív előadás keretében megismerte a NISZ Zrt. tevékenységét és hazánk kritikus fontosságú informatikai rendszereinek üzemeltetésében betöltött szerepét.

Az eseményen előadóink kiemelték a karrierlehetőségeket, amelyeket a NISZ nyújthat a fiatal szakemberek számára és arra bátorították a diákokat, hogy maradjanak nyitottak és folyamatos tanulás révén fejlesszék tudásukat.

A végzős osztály kíváncsian várta, hogy megtekintse a modern technológiákat bemutató Felügyeleti Termünket, és érdeklődve hallgatta az új központ kialakításáról, funkciójáról, illetve speciális technológiai megoldásairól szóló előadást. Bízunk benne, hogy fiatal, pályakezdő látogatóinkat hamarosan a NISZ új munkatársaiként is üdvözölhetjük.

A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye, amely 2016-ban indult útjára. Az idei tanévben a NISZ is örömmel csatlakozott a programhoz 7-12. évfolyamos diákok számára összeállított előadásokkal, amelyek során bemutatjuk, hogyan működik a szervezetünk és a diákok bepillantást nyerhetnek az új, modern Szolgáltatásirányítási Központunk mindennapjaiba.