2023.02.09.

Izsóné Benkő Margit vehette át a „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díját

Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díjait.

A tavaly októberben meghirdetett pályázatra olyan 40 év feletti nőket ajánlhattak az egyes szervezetek, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, illetve akiknek munkáján keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológiai (ICT) szektor lehetőségeit. A szervezők bíznak abban, hogy a női példaképek állítása és díjazása arra is bátoríthatja a fiatal nőket és lányokat, hogy a digitális gazdaság területén építsenek karriert.

A felhívás a távközlési szektorban példaértékű munkát végző nőket kívánta fókuszba állítani és egyúttal felhívni a gazdaság szereplőinek, valamint a jövő generációjának figyelmét arra, hogy a női munkavállalók munkájukkal jelentősen hozzájárulnak vállalatuk, a technológia és az ICT szektor, így végső soron a magyar gazdaság versenyképességéhez. E gondolat szellemében a NISZ három kolléganőt jelölt, akik sokat tettek a technológia, a digitalizáció, az infokommunikáció, a hírközlés és az elektronikai szektor ismertségéért.

A NISZ jelöltjei:

• Izsóné Benkő Margit - információ architektúra tervezési igazgató
  • Pándi Boglárka - szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató
  • Molnár Marianna - senior szakértő

Az EPAM Systems Székházban, február 8-án megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy különdíjat is átadott. A hattagú Bíráló Bizottság közel 50 beérkezett jelölés közül választotta ki a díjazottakat.

A zsűri elnöke Dr. Kovács Zoltán Vezérigazgató Úr volt.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy „A 40 év feletti Női példaképek a digitális gazdaság területén” díjat a „Kiemelkedő technológiai szaktudás” kategóriában Izsóné Benkő Margit, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. információ architektúra tervezési igazgatója vehette át.

Margit már 2013 óta meghatározó alakja szervezetünknek és területével közösen számos olyan kiemelt projekten dolgozhatott, amely megkönnyíti az állampolgárok mindennapjait. Fontosnak tartjuk, hogy a kezdeményezés által olyan női példaképek, vezetők kerüljenek bemutatásra, akik a fiatalabb generációt és a karrierváltó hölgyeket is egyaránt inspirálhatják.