2023.07.12.

Konferenciát tartottak az Elektronikus Aláírás Napja alkalmából

A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ), partnereivel közösen, 2023. június 30-án immár harmadik alkalommal szervezte meg az eSign-Day 2023, a Magyar Elektronikus Aláírás Napja konferenciát. Az esemény ötletét az adta, hogy Bill Clinton 2000-ben, június 30-án írta alá az amerikai elektronikus aláírási törvényt, így azóta ezt a napot “ESIGN Day” (e-aláírás napja) néven ismerik az Amerikai Egyesült Államokban.

2021-ben ennek mintájára Magyarországon is életre hívták az elektronikus aláírás napját. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy ösztönző szerepet játsszon a digitális folyamatok és az ehhez elengedhetetlen e-aláírás, e-hitelesítés hazai elterjedésében.

A konferencia előadásai felölelték az elektronikus aláírási terület történeti áttekintését, valamint az elmúlt években bekövetkezett jogi és technológiai változásokat. A NISZ Zrt. részéről Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató vett részt az eseményen. Előadásában a NISZ Zrt. által nyújtott elektronikus (személy)azonosítási, hitelesítési, elektronikus kézbesítési és ügyintézési megoldásokat, illetve azok gyakorlati tapasztalatait, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseket mutatta be a konferencia látogatóinak.