2023.04.28.

A NISZ idén is díjazta az OSZTV országos döntőjének nyerteseit

A NISZ 2012 óta támogatja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), azon belül is a valamely informatikai szakirányú kategóriában eredményt elért diákokat. Az OSZTV fő célkitűzései között az informatikai és távközlési szakképesítések társadalmi presztízsének növelése is szerepel. 

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 16. alkalommal hirdette meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, amelyen szakképesítésekben, nappali tagozaton tanuló végzős diákok mérhették össze tudásukat, az ország minden tájáról.

Az interaktív előválogató után március 17-18. között került sor az elődöntőkre, a versenysorozat döntőjét pedig március 31-én tartották a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumban. A NISZ ebben az évben is a szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus szakma első, második és harmadik helyezettjét díjazta. A szakma döntőbe jutott diákjainak április 26-án a Szakma Sztár Fesztivál záróceremóniáját követően Varga Dezső, gazdasági vezérigazgató-helyettes adta át a NISZ értékes díjait.

 Az idei verseny NISZ díjazottjai már az elődöntőn bizonyították programozási ismereteiket, kreativitásukat és előadói képességeiket. Több programozási feladat mellett magyar és angol nyelven kellett megvédeniük az általuk korábban elkészített projektfeladatot, amely minden esetben egy-egy futtatható program volt, dokumentáltan. A döntőben várt rájuk egy igazán izgalmas kihívás, ahol egy szabadulójáték elkészítése volt a feladat. A játékot a versenyzőknek 4 óra alatt kellett kódolniuk asztali alkalmazásként, majd az egyes lépéseket adatbázisban tárolva, a játékot mobileszközökön is futtathatóan kellett adaptálniuk. 

  A NISZ OSZTV Szoftverfejlesztő és- technikus szakmai verseny díjazottjai:

  • 1. helyezett: Kékesi Ádám, Nyúl (Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium)
  • 2. helyezett: Szabó Dávid Szilárd, Rád (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium)
  • 3. helyezett: Szögi Péter Márk, Budapest (Budapesti Műszaki SZC Neumann János Informatikai Technikum)

Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük, hogy idén is részt vehettünk az eseményen!