Társadalmi felelősség

A magyarországi e-közigazgatási rendszerek létrehozásáért és működtetéséért felelős nagyvállalatként feladatunknak tekintjük, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrások felhasználásával, valamint a digitalizáció és az infokommunikációs technológia nyújtotta lehetőségek kiaknázásával segítsük embertársainkat.
A NISZ Zrt. működésének és középtávú stratégiájának része az átfogó társadalmi elvárásoknak való megfelelés és a közfelelősség. Elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás előmozdításában, amelyeket mind szolgáltatásainkban, mind működésünkben szem előtt tartunk.

Fókuszterületeink

Digitális hozzáférés és esélyteremtés
  • Szolgáltató jellegünkből következik a figyelem a társadalmi, azon belül is kiemelten a sérülékeny, hátrányos helyzetű csoportok iránt. Hozzáférhető, befogadó, akadálymentes környezetet teremtünk, hogy elősegítsük a nehéz helyzetben lévő embertársaink digitális felzárkóztatását.
  • Az esélyegyenlőség jegyében rendezvények szponzorálásával vagy éppen infokommunikációs eszközök adományozásával járulunk hozzá az arra rászorulók, illetve a fogyatékkal élők mindennapjainak megkönnyítéséhez, életkörülményeinek javításához.

Oktatás és szemléletformálás
  • Célunk az oktatáshoz való hozzáférés megkönnyítése mellett a digitális képzések, a tudásmegosztás és a teljesítmény alapú versenyek támogatása.
  • Törekszünk arra, hogy programozói versenyek indításával támogassuk az informatika terén kiemelkedő eredményeket elért diákokat tehetségük kibontakoztatásában.
  • Hallgatói képzési és ösztöndíj programunk keretében pedig a fiatalok szakmai ismeretek mellett átfogó tudást sajátítanak el.

Munkatársak iránti felelősség
  • Kiemelten fontos társaságunk számára munkatársaink elégedettsége, egészsége, valamint a család és a munkahely közötti egyensúly megteremtésének lehetősége. Sikerünk legfontosabb tényezői a munkatársaink, akiknek szakmai felkészültsége és motiváltsága biztosítéka a felelős vállalati működésnek.

2024.02.14.

A NISZ együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) megállapodást kötött a szélesebb körű oktatási, kutatási együttműködés létrehozása érdekében.A kölcsönös előnyökkel járó partnerség keretet biztosít közös kuta...

Elolvasom a teljes cikket >

2023.08.11.

Újabb versenyen remekelt a NISZ Futóklub

120 km 4,5 óra alatt? Mi megcsináltuk! A NISZ Futóklub augusztusban egy az eddigiektől eltérő futóversenyen vett részt, három csapat futott erdei környezetben maratonváltót. A verseny szervezői egy nemzetközi maratoncsapat magyar képviselői volta...

Elolvasom a teljes cikket >

2023.07.28.

Átszeltük a Balatont!

Idén első alkalommal hagyományteremtés, a sport és az aktív kikapcsolódás népszerűsítésének céljából több kollégánk átevezte együtt a Balatont. A különböző területekről érkező kollégák egy csónakban evezve küzdötték le a távot. Már a beszállásná...

Elolvasom a teljes cikket >