2023.03.23.

Véradás a társadalmi szerepvállalás jegyében

A NISZ Zrt. küldetésének tekinti, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében előmozdítsa az önkéntesség kultúráját. Társaságunk minden évben az Országos Vérellátó Szolgálattal, valamint a Vöröskereszttel együttműködve szervez véradási alkalmakat munkatársai részére.

Büszkék vagyunk arra, hogy közösségünk tagjai önzetlenül segítenek embertársaikon és immár vállalati kultúránk részét képezi az önkéntesség ezen formája. A véradás-sorozat a tavaszi és az őszi időszakban egyaránt lehetőséget nyújt a munkavállalók számára a vállalati felelősségvállalás erősítésére, embertársaik megsegítésére.

A vérkészlet folyamatos szinten tartását a jelenlegi technikai fejlettség mellett sem lehetséges mesterségesen megvalósítani, a vért ugyanis semmi mással nem lehet pótolni. Éppen ezért a véradás elengedhetetlen a gyógyításhoz, az életmentéshez. A korábbi véradások tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a NISZ Zrt. munkavállalói számára fontos, hogy segítsenek a vérkészletek feltöltésében. Minden évben, több mint 100 kollégánk érzi ezt fontosnak és tesz azért, hogy támogassa a zavartalan vérellátást.

A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt években összetartó Véradó-közösség alakult ki a társaságnál, a munkavállalók közül sokan rendszeresen részt vesznek az egyes telephelyeken megrendezésre kerülő véradó-eseményeken.