Aláírták a GSM-R rendszer mérőműszereinek szállítási szerződését

Aláírták a GSM-R rendszer mérőműszereinek szállítási szerződését

A NISZ Zrt. (NISZ) 2015. január 15-én aláírta azt a szerződést, melynek keretében 82 db, nagy precizitású mérőműszert szerez be a GSM-R projekthez. A NISZ tavaly szeptemberben tette közzé az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) a „GSM-R rendszer üzemeltetéséhez műszerek szállítása” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárásról szóló hirdetményét, amelynek beadási határideje 2014. október 27. volt. Az állami infokommunikációs szolgáltató az ELSINCO Budapest Kereskedelmi Tanácsadó Kft-vel kötött szerződést.

A GSM-R projekt első fázisának célja, hogy 935 km hosszon megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a vasúti közlekedés biztonságát és hatékonyságát. A kormány 2012. novemberi döntésével a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t jelölte ki a GSM-R projekt megvalósítójának. A döntés alapján a NISZ hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárások lebonyolítása.

A NISZ 2014. szeptember 5-én, az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) közzétette a projekt „GSM-R rendszer üzemeltetéséhez műszerek szállítása” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárásról szóló 2014-S-170-301382 számú hirdetményét, amelynek beadási határideje 2014. október 27. volt.

A legkedvezőbb ajánlatot az ELSINCO Budapest Kereskedelmi Tanácsadó Kft. tette, akivel a NISZ Zrt. szerződést kötött.

A nettó 289,9 millió forint összértékű szerződés keretében a nyertes pályázónak a kiépítés alatt álló rendszer üzemeltetéséhez szükséges három részterület – a bázisállomás és rádióhálózat, az optikai hálózat, valamint az átviteltechnikai hálózat – mérőműszereit kell leszállítania. A nyertes 82 darab, nagy precizitású műszer leszállítását vállalta.

Kiadva: 2015. február 05.