Három jelentkezővel kezdi meg a NISZ Zrt. a tárgyalásokat a GSM-R rendszer szállítására

Három jelentkezővel kezdi meg a NISZ Zrt. a tárgyalásokat a GSM-R rendszer szállítására

A Kormány 2012. novemberi döntésében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-t (NISZ Zrt.) jelölte meg a GSM-R projekt megvalósítójának és a projekttel összefüggő támogatás kedvezményezettjének.
A projekt célja, hogy megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a közlekedés biztonságát és hatékonyságát. A döntés alapján a NISZ Zrt. hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítása.

A 2012/S 247-407099 számon, 2012. december 22-én az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán megjelent, a „Rendszerintegráció és GSM-R rendszer szállítása” tárgyú hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzési eljárás részvételi felhívására a 2013. január 25-i határidőig négy ajánlattevő jelentkezett.

A részvételi felhívásban meghatározott jogi, gazdasági, pénzügyi és műszaki szempontok alapján a NISZ Zrt. a következő cégeket kéri fel ajánlattételre:

  1. Kapsch CarrierCom Kft. és MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. közös részvételre jelentkezők.
  2. Nokia Siemens Networks Telekommunikációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  3. SELEX Electronic Systems S.p.A. és Huawei Technologies Híradástechnikai Kft. közös részvételre jelentkezők.

A részvételi felhívásra jelentkezett még a ZTE Hungary Kft., azonban az alkalmassági feltételeknek nem felelt meg.

Az említett három pályázó kapja meg az ajánlattételi dokumentációt a GSM-R rendszer megvalósítására.
A benyújtott ajánlatok alapján a NISZ Zrt. a jogszabályok által biztosított időn belül megkezdi a tárgyalásokat a pályázókkal. A tárgyalások eredményeképpen várhatóan 2013. második negyedévének végén, az eljárás hivatalos eredményhirdetése után a legjobb ajánlatot tevő jelentkezővel a NISZ Zrt. szerződést köt GSM-R rendszer és egyéb kapcsolódó szolgáltatások ellátásához szükséges berendezések szállítására és szerelésére, valamint a rendszer teljes körű tervezési, építési, rendszerintegrációs, tesztelési, tanúsítási, próbaüzemi feladatainak ellátására.