Együttműködik a Budapesti Corvinus Egyetem és a NISZ Zrt.

Együttműködik a Budapesti Corvinus Egyetem és a NISZ Zrt.

Hosszú távú stratégiai, partnerségi együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a kormányzati informatikai szolgáltatásokat nyújtó NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ Zrt.). Az erről szóló dokumentumot Dr. Rostoványi Zsolt, a BCE rektora és Szabó Zoltán Attila, a NISZ Zrt. vezérigazgatója írták alá.

Az együttműködési megállapodás keretében kötendő egyedi szerződések alapján az Egyetem szakértői és hallgatói bekapcsolódhatnak a NISZ-nél futó projektekbe, közgazdasági modellek, megalapozó számítások és hatástanulmányok készítésében vehetnek részt, továbbá gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a speciális ismereteket igénylő közigazgatási-informatikai projektek lebonyolításában.

A NISZ Zrt. és a BCE megállapodtak abban, hogy a stratégiai együttműködés részeként megvizsgálják azokat a lehetőségeket, amelyek mentén a NISZ Zrt. bekapcsolódhat a BCE diplomatervezési-és tudományos diákköri feladataiba, ami a NISZ szakember-utánpótlását és a BCE hallgatóinak tapasztalatszerzését is elősegíti. A felek a jövőben félévente értékelik az együttműködés eredményeit és bővítésének lehetőségeit.

„A mai naptól a Budapesti Corvinus Egyetem  is partnerünk lett abban az együttműködési sorozatban, melynek révén a NISZ a hazai egyetemeken felhalmozott szállító-független szaktudást, kompetenciát és tapasztalatot használja fel.

Az elmúlt hónapban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kötött stratégiai megállapodással az informatikai és az infokommunikációs szakemberek képzése és tudásuk további bővítése a célunk. A versenyképes, piaci igényeknek megfelelő diplomásképzéséről és az üzleti szektorral való szoros kapcsolatáról méltán híres Budapesti Corvinus Egyetemmel most aláírt együttműködési szerződés pedig lehetőséget kínál arra, hogy projektjeinkbe a jövő közgazdasági és üzletviteli szakembereit is bevonjuk.” – hangsúlyozta a Szabó Zoltán Attila a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.