5 millió forintot adományozott a NISZ a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának

5 millió forintot adományozott a NISZ a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának

A NISZ Zrt. 2016. decemberében 5 millió forintot adományozott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak, melyből az alapítvány 2017. első felében diagnosztikai és gyógyászati eszközöket vásárolt a Heim Pál Gyermekkórház számára. Az új műszerek, amelyek hozzájárulnak a szemészeti problémák gyorsabb és hatékonyabb diagnosztizálásához, mától szolgálják a gyermekek gyógyítását a kórház gyermekszemészeti osztályán.

A NISZ vezérigazgatója, Szabó Zoltán Attila és az alapítvány kuratóriumának elnöke, Smrcz Ervin tavaly decemberben írták alá azt a megállapodást, mely szerint a vállalat 5 millió forintot adományoz a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak, hogy ezzel segítse a szemészeti problémákkal küzdő, beteg gyermekek gyógyulását. A NISZ adományából az alapítvány 2017. első felében egy hordozható szemészeti ultrahang készüléket, valamint egy szemnyomás-mérő készüléket vásárolt. Az ultrahang készülékkel diagnosztikai feladatokat végeznek, többek között ezzel az eszközzel tudják kimutatni a szemgolyón belüli daganatokat, a szem-nyomásmérő készülék pedig a veleszületett-, illetve a fiatalkori zöldhályog felismerésében segít.

A Heim Pál Gyermekkórház gyermekszemészeti osztályán évente átlagosan 350 fekvőbeteget kezelnek, a gyerekek nagy részénél műtétre van szükség. A kórház fő profilja a kancsalságot korrigáló műtét, valamint a szemhéji elváltozások - tumorok, veleszületett rendellenességek, sérülések, gyulladások - kezelése. A kórházban átlagosan évente 20.000 járóbeteg gyermeket is ellátnak, akiknek többnyire szűrővizsgálatokra, gyulladások és sérülések kezelésére van szükségük.

A NISZ adományából vásárolt eszközök segítenek gyorsabb és pontosabb diagnózist felállítani, mely előmozdítja a kezelés hatékonyságát. Az új eszközöknek köszönhetően nem kell más intézmények segítségét kérnünk a diagnózisok felállításához, így jelentős mértékben lerövidül a gyermekek kivizsgálásának ideje. A műszerek lehetővé teszik a korszerűbb vizsgálati módszerek alkalmazását csecsemők számára is” - mondta el Dr. Túri Éva osztályvezető főorvos.

„A NISZ az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér megteremtésében kiemelt szerepet vállalt és elkötelezett abban, hogy az új fejlesztések a lehető leghamarabb eljussanak az egészségügyi intézményekhez. Emellett egy felelős vállalat vezetőjeként fontosnak tartom, hogy olyan területeken is támogatást nyújtsunk, amire az alaptevékenységünk nem terjed ki. Az alapítványnak nyújtott támogatással azt remélem, hogy minél több beteg gyermek gyógyulását segíthetjük.” – emelte ki Szabó Zoltán Attila vezérigazgató az eszközök hivatalos átadásának alkalmából.

Kép