CK - Cégkapu

Szolgáltatás neve  
Cégkapu
Szolgáltatás leírása 

A gazdálkodó szervezetek számára 2018. január elsejétől kötelező a Cégkapu használata.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: e-ügyintézési tv.) értelmében 2018. január 1-től kötelezővé teszi a gazdálkodó szervezetek számára az állammal való elektronikus kapcsolattartást és az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségről történő dokumentumküldést és az azon történő fogadást, melynek teljesítéséhez az állam a gazdálkodó szervezetek számára Cégkapu szolgáltatást biztosít.

A cégkapu regisztráció a cegkapu.gov.hu címen végezhető el.

A Cégkapu megkönnyíti a szervezetek és az elektronikus ügyintézést biztosító szervek közötti kapcsolatfelvételt, hiszen minden kézbesítésre szánt küldemény a gazdálkodó szervezet által igényelt, biztonságos, hiteles tárhelyre érkezik.

Az elektronikus ügyintézést biztosító szervek a Cégkapura a NISZ Zrt. Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatásához csatlakozva tudnak (jelenleg ÁBT szolgáltatás).

Cégkapu kérdések-válaszok

Díjazás 

A Szolgáltató a Szolgáltatást az Eügyintézési tv. 1. § 17. pont a)–i) alpontja szerinti elektronikus ügyintézést biztosító szerveknek díjmentesen biztosítja.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumok elérhetők a https://szeusz.gov.hu címen.