CK – Cégkapu

Szolgáltatás neve  
Cégkapu (CK)
Szolgáltatás leírása 

A gazdálkodó szervezetek számára biztosított hivatalos elektronikus kapcsolattartásra szolgáló tárhely a Cégkapu, amelynek használata 2018. január elsejétől kötelező. A Cégkapu megkönnyíti a szervezetek és az elektronikus ügyintézést biztosító szervek közötti kapcsolatfelvételt, hiszen minden kézbesítésre szánt küldemény a gazdálkodó szervezet által igényelt, biztonságos, hiteles tárhelyre érkezik.

Amennyiben a gazdálkodó szervezet már rendelkezik véglegesített cégkapu-regisztrációval, és hivatalos ügyeinek intézése jelentős számú dokumentumot generál, lehetősége van gépi Cégkapu kiépítésére. A gépi interfész automatikusan, ügyintézői beavatkozás nélkül kezeli a dokumentumforgalmat, legyen szó akár letöltésről vagy küldésről, ezzel igazodva azon vállalatok és szervezetek igényeihez, amelyek hatékonyan és időtakarékosan szeretnének nagy mennyiségű dokumentumot továbbítani és fogadni Cégkapun keresztül.

Díjazás 

A Szolgáltató a Szolgáltatást az E-ügyintézési tv. 1. § 17. pont a)–i), valamint k) alpontja szerinti elektronikus ügyintézést biztosító szerveknek díjmentesen biztosítja.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumok elérhetők a https://szeusz.gov.hu címen.