Szolgáltatások

Informatika

Menedzselt munkaállomás szolgáltatás

Országos szinten jelenleg több mint 10 000 felhasználó munkaállomását üzemeltetjük, melyek száma dinamikusan nő. A szolgáltatás keretében elvégezzük az ügyfelek igényeinek megfelelő munkaállomások beszerzését, a munkakörnyezet kialakítását, az eszközök, perifériák és a kiszolgáló infrastruktúra üzemeltetését, valamint a rendszeres karbantartást. Számos olyan biztonsági opció választható, amely az üzemeltetés megbízhatóságát emeli, csökkenti az adatvesztés és az illetéktelen hozzáférés kockázatát.

A szolgáltatás előnyeihez tartozik az egykapus ügyfélszolgálat, az egyszerűbb eszközbeszerzés, 150 darabszám feletti géppark esetén pedig helyszíni informatikus szakember delegálása az adott telephelyre.


Levelezés

A Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra csatlakozó in­tézményeknek levelezés szolgáltatást nyújtunk MS Exchange környezetben, központilag menedzselt vírusirtóval, tartalom- és spamszűrővel, valamint mentéssel. A leveleket központilag tároljuk, így ügyféloldali meghibásodás esetén sem vesznek el adatok.


Alkalmazás üzemeltetés, támogatás

Az alkalmazás üzemeltetés keretében szakembereink elvégzik a telepítést, a konfigurálást, a monitorozást és az üzemeltetési környezet szoftvereinek frissítését mind az alkalmazások, mind a webszerverek esetén. A hozzáférés- és jogosultság kezelést alkalmazás-támogatási szolgáltatásként nyújtjuk.


Menedzselt irodatechnika szolgáltatás

A szolgáltatás keretében nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat nyújtunk lokális vagy hálózati szinten. A szolgáltatáshoz tartozik továbbá a kellékanyagok biztosítása, a hulladék anyagok elszállítása és az időszakos karbantartás is.


Tárhely szolgáltatás

Azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek a más szolgáltatások mellé biztosított normál tárhelyen túl extra tárolókapacitásra van szükségük. A szolgáltatás a központi fájlszerveren biztosított tárterületet, valamint szükség esetén a könyvtárstruktúrát és a jogosultságok kezelését is tartalmazza. A tárterület biztosítás keretében a NISZ fájlszerver és SharePoint alapú dokumentumtár szolgáltatást biztosít, kvóta és megosztás-menedzsmenttel.


Hoszting/adatközpont szolgáltatás

  • Virtuális szerver hoszting

A virtuális gépeket egy magas rendelkezésre állású, két telephelyes adatközpontban helyeztük el. A tárterületet egy központi storage-rendszer biztosítja, amely elvégzi a fő- és biztonsági tartalék adatbázisok rendszeres szinkronizálását is az egyes telephelyek között. Lehetőség van több telephelyes VM (Virtual Machine) kialakítására is. A virtuális szerver hoszting VMWare alapokon fut.

  • Fizikai szerver hoszting (rackable)

Az adatközpontunk nagy üzembiztonságú, EMC (Electro Magnetic Compatibility – elektromágneses összeférhetőség) védelemmel ellátott, klimatizált üzemeltetési környezetet biztosít a bérelt eszközök számára, ahol az ügyfeleink akár kéthelyszínes elhelyezést is igénybe vehetnek.


Felhő szolgáltatások

A Kormányzati Felhő egy önkiszolgáló felületen, virtuális gépek és kapcsolódó szolgáltatások formájában igénybevehető erőforrások összessége, melynek számítási és tárolási kapacitása mindig rendelkezésre áll, és rugalmasan bővíthető.

  • A virtuális gép szolgáltatással ügyfeleink egy meghatározott kapacitású, úgynevezett virtuális szervert kapnak.
  • Ügyfeleink virtuális adatközpont esetén dedikált hardver eszközökön létrehozott számítási kapacitást kapnak.  A Virtuális Adatközpontban saját elképzelés és igény szerint hozhatóak létre virtuális gépek.
  • A mentés szolgáltatás paramétereit ügyfeleink határozzák meg.

NTG webtárhely

Az NTG webtárhely dedikált tárhelyet jelent egy fizikai szerveren, mely dinamikusan felosztható az adatbázis, e-mail és tárhely szolgáltatások között. A webtárhely szolgáltatás része a MySQL adatbázis, a webFTP-n a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat irányából elérhető tárhely, valamint a szerveroldali futtatói környezetek. A domain névhez tartozó névkiszolgálást ügyfeleink döntése alapján ők maguk, vagy akár a NISZ is végezheti. A szolgáltatáshoz egy egyszerű, szabvány protokoll szintű elektronikus levelezés is tartozik.


Vezeték nélküli Internet szolgáltatás

A NISZ biztosítja a központi felügyelettel/üzemeltetéssel rendelkező, nagy üzembiztonságú, homogén, vezeték nélküli Internet szolgáltatás üzemeltetését, valamint az ehhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat. Az alapszolgáltatáshoz tartozik a roaming, a VoIP forgalom kiemelt kezelése, a csatlakozott eszközök forgalmának egymástól való elkülönítése. A rendszer kiemelt biztonságú működési környezetet nyújt ügyfeleinknek.

Általános Szerződési Feltételek itt.
Szolgáltatáskatalógus: 2018, 2018/függelék; (2017).
Alkalmazáskatalógus: 2018/EIK, 2018/KÖZIG, 2018/MEPISZ; (2017).
Feladattérkép itt.
Szolgáltatásainkról további információt kaphat az ertekesites@nisz.hu email címen.