Megjelent a GSM-R projekt megvalósítását célzó harmadik pályázat

Megjelent a GSM-R projekt megvalósítását célzó harmadik pályázat

A Kormány 2012. novemberi döntésében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ Zrt.) Zrt-t jelölte ki a GSM-R rendszer megvalósítójának, és az ezzel összefüggő támogatás kedvezményezettjének. A projekt célja, hogy megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a közlekedés biztonságát és hatékonyságát.

A döntés alapján a NISZ Zrt. hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítása.

A GSM-R rendszer megvalósítását célzó 2012. december 22-én kiadott első, majd a 2013. május 4-én közzétett második pályázati felhívást követve 2013.05.31-én a NISZ Zrt. 2013/S 104-178532 számon, az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) közzétette a „GSM-R rendszer beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások” elnevezésű projekt harmadik, a független mérnök feladatainak ellátására kiírt nyílt közbeszerzési eljárásról szóló hirdetményét.

A nyertes pályázónak a GSM-R projekt megvalósítása során műszaki ellenőri és beruházás-felügyeleti feladatokat kell majd ellátnia. Feladata a GSM-R rendszer szállítására szerződést kötött vállalkozók tervezési és kivitelezési tevékenységének műszaki ellenőrzése, munkájuk összehangolása és ellenőrzése, előrehaladási jelentések készítése, az ajánlatkérő folyamatos tájékoztatása és döntéseinek végrehajtása a dokumentációban foglaltak szerint.